یکشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۹

گفتگو با فعالان حوزه کتابخانه های عمومی در ایام کرونا/ ۱۷

سد مستحکم کتابداران در مقابل کرونا برای ترویج کتابخوانی

سعيده عبدالملكي

کتابدار کتابخانه عمومی ولی‌عصر(عج) هشتگرد با یادآوری اینکه تعطیلی کتابخانه می‌توانست بسیاری از زحمات فرهنگی کتابداران را کمرنگ و تضعیف کند، پیگیری و تلاش مجدانه آن ها را عاملی مهم در جلوگیری از انسداد در مسیر حرکت‌ فرهنگی کتابخانه‌ها عنوان کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، سعیده عبدالملکی، کتابدار کتابخانه عمومی ولی‌عصر(عج) شهر هشتگردِ شهرستان ساوجبلاغ (استان البرز) به عنوان یکی از برگزیدگان جامعه کتابداری کشور در سال ۹۹، در گفتگویی عنوان کرد: دیده شدن فعالیت‌هایم و انتخاب به عنوان یکی از کتابداران برگزیده از سوی نهاد را مدیون فضای مجازی هستم. در واقع در عین‌حال که به کمک این بستر تلاش‌های ما در دوران تعطیلی کتابخانه‌ها دیده شد، توانستیم زنجیره‌ای از همکاری و تعامل با اعضای کتابخانه را نیز ایجاد کنیم.

وی در ادامه افزود: با اینکه پیش از کرونا هم از طریق فضای مجازی و ارتباط تلفنی با بسیاری از بچه‌ها در ارتباط بودیم اما پس از هجوم این ویروس مهلک، عمده فعالیت‌هایمان را به ناچار به فضای مجازی منتقل کردیم و برنامه‌های مختلفی از ارسال کتاب، قصه‌گویی و آموزش ساخت کاردستی گرفته تا برگزاری بخش‌های مختلف جشنواره رضوی را در این بستر برگزار کردیم.

عبدالملکی با اشاره به دستاوردهای کتابخانه‌ها و کتابداران در ماه‌های گذشته، خاطرنشان کرد: خلاقیت و وقفه نیانداختن در کارها وقتی با ظرفیت‌های فضای مجازی ترکیب شد، فعالیت‌ها اثربخش‌ و کارها به خوبی دیده شدند. تعطیلی کتابخانه می‌توانست بسیاری از زحمات فرهنگی کتابداران را کمرنگ و تضعیف کند اما پیگیری، تلاش عاشقانه و ذوق آنها هرگز اجازه نداد تا انسدادی در مسیر حرکت‌شان به وجود بیاید.

وی اضافه کرد: اگر امکان برگزاری کلاس و یا آموزشی حضوری میسر نبود اما فضای مجازی این امکان را به همه داد تا راه همچنان برای استمرار آنها هموار باقی بماند و تعطیلی ناخواسته کتابخانه‌ها خللی در هدف‌گذاری‌های نهاد و کتابداران ایجاد نکند.

عبدالملکی در پایان با اشاره به تجربیات فعالیتش در فضای مجازی گفت: تجربه کتابداری در فضای مجازی به من آموخت که باید اطلاعاتم را نه‌تنها ارتقاء بدهم که همواره به روز نگه دارم. یادگیری بیشتر را سرلوحه کارهایم قرار دهم و بپذیریم که شیوه کار تک‌بعدی در کتابخانه و کتابداری وارد فصلی جدید شده است. در کنار این با بسیاری از همکارانم در کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور آشنا شدم و دریافتم که می‌توانم در همکاری و تعامل با آنها می‌توانم بر تجاربم بیافزایم.

گفتنی است طی مراسم روز بزرگداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار در ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۹، برگزیدگان فعال در حوزه کتابخانه‌های عمومی شامل، کتابخوانان برتر، کتابداران برتر در حوزه فعالیت های شاخص، کتابداران برتر در حوزه فعالیت های ترویجی، برگزیدگان حوزه فعالیت در فضای مجازی، خیرین، کتابداران فنی، کتابخانه های مشارکتی برتر، خدمتگزاران برتر، پیشکسوت برتر، انجمن های استانی و شهرستانی برتر معرفی شدند. این گفت و گو در چهارمین شماره از ماهنامه «کتاب خوان» به صورت اختصاصی منتشر شده است. 

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
9 + 7 =